Spreukenwandeling van 1 tot en met 10 oktober

Geplaatst op 02/10/2023

Wandelen versterkt je mentale gezondheid

Van 1 tot en met 10 oktober kan je in Assenede deelnemen aan een spreukenwandeling. De wandeling is een initiatief van gemeente Assenede, Logo Gezond+ en eerstelijnszone Meetjesland en kadert in de ’10-daagse van de Geestelijke Gezondheid’. Via een uitgestippelde wandeling kan je verschillende spreuken ontdekken in Assenede. 

De eerste tien dagen van oktober vindt de ’10-daagse van de Geestelijke Gezondheid’ plaats. Een initiatief dat mentaal welbevinden in de kijker plaatst.  Dit jaar staat in teken van ‘veerkracht’ en dit willen we ook in het Meetjesland onder de aandacht brengen door een spreukenwandeling.

Doorheen Assenede schreven vrijwilligers en gezondheidswerkers verschillende veerkrachtige spreuken op ramen.  Via een korte wandeling kun je die ontdekken. De volledige route vind je via in dit document.   

“Stress en tegenslag maken deel uit van ons leven en kunnen je soms serieus uit evenwicht brengen”, zegt Griet De Paepe van Eerstelijnszone Meetjesland.  “Veerkracht is het vermogen om terug te veren na tegenslagen en je aan te passen aan stress of negatieve veranderingen.  Je kan je veerkracht voor een stuk zelf versterken, door te gaan wandelen bijvoorbeeld. Maar ook de mensen rondom jou spelen hierin een rol.  We hebben allemaal nood aan verbondenheid en erkenning.  Jouw betrokkenheid bij anderen kan wonderen doen voor hun veerkracht, dus ga samen op wandel mee en laat je inspireren door de veerkrachtige spreuken in Assenede.”

De locaties:

 1. Gemeentehuis Assenede – Kasteelstraat 1-3
 2. WZC Sint-Jozef – Leegstraat 17
 3. Apotheek Pharmavie -Markt 15
 4. Apotheek Vandermeersch – Hoogstraat 5
 5. Kinépraktijk Baetslé – Michielsenstraat 1 bus A
 6. Lokaal dienstencentrum – Moestuinstraat
 7. Huisarts Cuelenaere – Hoogstraat 18
 8. De kringloopwinkel – Brouwershofstraat 2a
 9. Medisch centrum Assenede – Kasteelstraat 49
 10. Fiola – Schoolstraat 3
 11. Bibliotheek – Sportstraat 2A
 12. Het Ooievaarsnest – Leegstraat 19
 13. De Wegwijzer – Schoolstraat 1 

 

Deze actie is gesteund door Fonds De Warmste Week en beheerd door de Koning Boudewijnstichting. 

      

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies