1300 jaar Assenede

Geplaatst op 14/11/2023

nu al van start met geslaagde persconferentie.

In 2024 bestaat Assenede 1300 jaar en dat moet gevierd worden! Tijdens een geslaagde persconferentie op maandag 13 november in café de Vrijdag werd het feestjaar nu al ingezet met een eigen feestbier ‘KOP’ en een feestlied. Op de tonen van ‘Ik hou van u’ van Noordkaap, weerklonken de stemmen van Ramp Ensemble en alle aanwezigen: ‘We woaren oast echt vergeten; Oe schuun ons Assnee wel kan zijn; Mee eur kreken en eur dijken; En kasseien ezels bijten‘.

U leest het: 1300 jaar Assenede is een feestjaar voor en door iedereen die Assenede een warm hart toedraagt. Het programma grijpt terug naar de rijke culturele traditie van Assenede. Het doel? Assenede weer op de kaart zetten als pioneersgemeente op het vlak van kunst, poëzie en literatuur.

2025, 2026, 2027…

En dat zullen we de komende jaren blijven doen. Zodat Assenede opnieuw de culturele trekpleister wordt tussen Brugge en Gent. Ambitieus? Zeker. Daarnaast komt er ook een publicatie van het feestjaar en uiteraard een unieke aftermovie.

Eigen website

Bij het feestjaar hoort ook een eigen huisstijl en unieke affiche die begin 2024 bij elke Assenedenaar in de bus valt. Kan je zo lang niet wachten? Download ze dan nu al via de gloednieuwe website 1300jaarassenede.be.

Daarnaast komt er ook een unieke goodiebag met daarin vier flesjes feestbier, een 1300 button, een sticker en onze feestvlag! Het pakket is vanaf 1 december te koop via de website of 1300@assenede.be. Eenmaal het pakket klaar is, kan je het komen afhalen aan de balie van het gemeentehuis of bij de dienst vrije tijd.

 

1300jaarassenede.be 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies