Lancering website kzitermee.be met de Warmste Route

Geplaatst op 14/12/2023

Zit jij met iets? Ken je iemand die met iets zit? Op Kzitermee.be vind je hulp voor jezelf of iemand anders.

Eén op vier Belgen voelt zich slecht in zijn vel. Iedereen heeft het soms moeilijk. Vaak durven we de stap om hulp te zoeken niet zetten of vinden we niet meteen de hulp die we nodig hebben. De nieuwe website Kzitermee.be helpt je aan de hand van enkele eenvoudige vragen op weg naar de juiste hulp.

Samenwerking tussen Meetjeslandse partners

In samenwerking met de 9 lokale besturen van het Meetjesland (Lievegem, Evergem, Assenede, Sint-Laureins, Zelzate, Aalter, Kaprijke, Eeklo en Maldegem), Eerstelijnzone Meetjesland, en Logo Gezond+ vzw, streven we ernaar de drempel naar professionele hulp te verlagen en mentaal welzijn bespreekbaar te maken. Om dit te realiseren, lanceren we de website Kzitermee.be in onze regio. Deze biedt een helder overzicht van alle beschikbare hulp in het Meetjesland, variërend van lokale hulpverlening tot het aanbod van Vlaamse hulpinstanties. Alles is binnen handbereik.

 

De Warmste Route

Mentaal welzijn is hét thema van de Warmste Week in 2023. Niet toevallig lanceren we die week daarom de website aan de hand van de actie 'De Warmste Route'. Bert De Backer, fietsburgemeester van Lievegem, kruipt voor Kzitermee op zijn fiets. Aan de finishlijn wacht hem een warm onthaal, en alle aanwezigen kunnen genieten van een hartverwarmende kom soep met brood. Tijdens deze middag is er ook de mogelijkheid om een vrije bijdrage achter te laten voor vzw Kadee-Tournesol, een organisatie uit Eeklo die zich inzet voor meer welzijn en verbinding. Doe mee en maak samen met ons een verschil! 

  • Waar? Contactpunt Waarschoot, Kerkstraat 7
  • Wanneer? Maandag 18 december om 12.30 uur

 

www.kzitermee.be

 

 

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies