Asseneedse ondernemers welkom op e-loketondernemers.be

Geplaatst op 01/02/2023

Vanaf 01.02.2023

Asseneedse ondernemers welkom op e-loketondernemers.be

Vanaf 1 februari kunnen ondernemers uit Assenede voor al hun aanvragen, vergunningen en subsidievragen terecht op het e-loketondernemers. Dit platform centraliseert alle overheidsdossiers op één plek, ook de producten van de gemeente Assenede.  

E-loketondernemers.be is een online platform waar ondernemers subsidies, vergunningen, erkenningen, enz. kunnen aanvragen én opvolgen. En dit voor al je aanvragen bij de deelnemende steden en gemeenten, Vlaamse instanties... Telkens vlot raadpleegbaar en altijd helder.

Hoe werkt het?  

Ben je als zaakvoerder of bestuurder gekend in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO)? Dan kan je onmiddellijk eenvoudig en veilig aanmelden via Itsme, eID of andere digitale sleutels. Je kan bovendien ook je boekhouder of een personeelslid toegang geven tot jouw aanvragen door hen de nodige gebruikersrechten toe te kennen.

Aanmelden kan via de knop ‘Aanmelden’ bovenaan deze pagina of via e-loketondernemers.be. Eens aangemeld, kan je het aanbod raadplegen en een aanvraag starten. Zo simpel is het! Het e-loketondernemers is ook gekoppeld met ‘Mijn Burgerprofiel’.

Producten van Assenede aanvragen

Ook Assenede steunt digitaal ondernemen en heeft volgende producten toegevoegd aan het e-loketondernemers.be die ondernemers kunnen aanvragen:

 • Afwijking verplichte sluitingsuren  
 • Afwijking wekelijkse rustdag  
 • Ambulante handel buiten openbare markt  
 • Bedrijvengids  
 • Deelname geschenkbon  
 • Drankvergunning  
 • Inname openbaar domein  
 • Pop-up horecazaak  
 • Standplaats wekelijkse markt  
 • Terrasvergunning  
 • Vergunningen nachtwinkel - phoneshop  

In de komende maanden is het de bedoeling het gemeentelijk digitaal aanbod voor ondernemers op e-loketondernemers.be verder uit te breiden en de procedure voor aanvragen verder op punt stellen.  

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies