Donald Nuytinck wint trofee

Geplaatst op 01/02/2023

van Sportverdienste van het jaar

Donald Nuytinck wint Sportverdienste van het jaar 2022

Scheidsrechter Donald Nuytinck sleept de trofee voor Sportverdienste van het jaar in de wacht en bekroont daarmee zijn carrière. Van stoppen is er voorlopig geen sprake.

De trofee voor sportverdienste van het jaar wordt sinds 2018 uitgereikt aan een Asseneedse sporter die uitzonderlijk goed presteerde in het voorbije jaar. Met Donald Nuytinck als winnaar, kunnen we dit jaar zelfs spreken van een lifetime achievement award. Donald staat immers al 45 jaar lang onafgebroken op het voetbalveld, waar hij actief is als scheidsrechter.

Mijlpalen

Het verhaal van Donald startte in 1977 toen hij zich stiekem inschreef voor de cursus scheidsrechter in het toenmalig Landbouwershuis in Assenede. In november van datzelfde jaar floot hij voor de eerste keer officieel een match bij de miniemen: Wippelgem tegen Kerkbrugge. Een eerste mijlpaal voor de gedreven Donald, die al gauw doorgroeide tot het fluiten van eerste elftallen op 24-jarige leeftijd. Dat maakte hem meteen ook een van de jongste scheidsrechters in Oost-Vlaanderen. Mijlpaal nummer twee.

Lichaam en geest

Zijn scheidsrechtercarrière bracht hem langs alle voetbalterreinen in Oost-Vlaanderen. Met als absolute hoogtepunt de finale op de prestigieuze U13 cup zo’n 25 jaar geleden, waar Standard en Anderlecht de confrontatie aangingen voor meer dan 1.000 toeschouwers. Tegenwoordig fluit Donald de U15, U17 en het G-voetbal. Daarnaast vervult hij de rol van peter voor startende scheidsrechters. Aan stoppen denkt Donald nog lang niet. “Ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd, maar zolang het lichaam en de geest meewillen, ga ik door.”

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies