Geslaagde plantactie Landsdijk

Geplaatst op 13/02/2023

Inwoners werken samen aan nieuwe ontmoetingsplek

Een grote groep inwoners van de Landsdijk verzamelde gisteren op het pleintje aan Zaal Sint-Lodewijk voor een grote plantactie. Bedoeling is dat het pleintje de komende maanden uitgroeit tot één van de ontmoetingsplekken van de wijk.

Er beweegt al een hele tijd heel wat op Landsdijk. Zo werden er vorig jaar twee projecten opgestart die voor mee leven moeten zorgen in de brouwerij. Eén van die projecten is ‘Dorp-Kern-Gezond’ , een project dat zicht als doelstelling stelt het plein in de buurt van Zaal Sint-Lodewijk om te toveren tot een bruisende ontmoetingsplek.

De afgelopen maanden werd door een groep geëngageerde buurtbewoners nagedacht over de invulling van het plein. Die zien er in de toekomst graag een groene ontmoetingsplek verrijzen, inclusief krulbolbaan, gezellige shelter, zitelementen, fietsenrekken, sfeerverlichting en een pak extra groen.

De eerste stap is de aanplant van het extra groen. Daarvoor verzamelde gisteren een grote groep inwoners op het plein. Er werden boompjes aangeplant, sleedoorn, gele kornoelje, olijfwilg en blauwe huls, hondsroos, braam en meidoorn,…. De bewoners zorgden zelf voor een hapje en een drankje, waardoor het pleintje nu al dienst deed als een heel erg fijne ontmoetingsplek. De Landsdijk kan dan ook terugblikken op een geslaagde plantactie.

Nu is het wachten tot het aangeplante groen begint te ontluiken en de aanleg van de rest van het plein. Bedoeling is om het plein begin mei te kunnen openen met gezellig openingsweekend vol activiteiten.

Over Dorp-Kern-Gezond

Dorp-Kern-Gezond is een project van Logo Gezond+, Regionaal Landschap Meetjesland en BOS+. Met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, de Vlaamse Landmaatschappij en Provincie Oost-Vlaanderen.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies