Hoe zie jij Oost-Vlaanderen in 2050?

Geplaatst op 21/02/2023

Geef jouw mening!

De Provincie maakt een nieuw beleidsplan ruimte op. Omdat iedereen de ruimte gebruikt, is er ook ruimte voor jouw mening! Van 21 april tot en met 19 juli 2023 kun je het plan op verschillende manieren leren kennen en je stem laten horen.

Als we in de toekomst voor iedereen kwalitatieve ruimte willen om te wonen, te werken en te leven, moeten we daar nu al over nadenken. We kampen vandaag immers met heel wat uitdagingen zoals klimaatopwarming, stijgende energie- en grondprijzen, extreme hitte en regen... Die kunnen we voor een groot deel oplossen door onze ruimte beter te gebruiken.

Daarom werkt de Provincie aan een nieuw Beleidsplan Ruimte met een langetermijnvisie voor duurzaam gebruik van de beperkte ruimte in Oost-Vlaanderen tot 2050. In dat plan zullen acties staan tot 2035 en een visie tot 2050.

De Provincie wil zowel de stads- en dorpskernen versterken als onze groene open ruimte vrijwaren. Door wonen, werken en dagelijkse activiteiten te bundelen, houden we meer ruimte vrij en creëren we comfortabele en vlot bereikbare woon- en werkplekken.

De komende maanden krijg je de kans om meer te weten te komen en mee te denken.

Bekijk het toekomstbeeld

 

Meedenken?

Geef jouw mening over het beleidsplan tijdens het participatiemoment op zaterdag 29 april in de Zebrastraat in Gent. Iedereen is doorlopend wellkom tussen 14.00 uur en 20.00 uur. De provinciemedewerkers geven je dan met plezier een woordje uitleg. Je kunt het ontwerp-beleidsplan ook inkijken, panelgesprekken bijwonen en feedback geven.

Info- en inspraakmomenten

Ook in Oudenaarde, Sint-Niklaas, Eeklo en Aalst vinden info- en inspraakmomenten plaats. Niet alleen over het ontwerp-beleidsplan, maar ook over het bijhorende milieueffectenrapport. Dat is een rapport dat beschrijft welk effect de plannen zouden hebben op het milieu.

Reizende tentoonstelling

Meer weten? Spring dan zeker eens binnen op de interactieve tentoonstelling. Die houdt halt in Gent, Sint-Niklaas en Aalst. In elke stad blijft de tentoonstelling enkele weken staan.

Op andere plaatsen kun je een kleinere tentoonstelling bezoeken: Wetteren, Zelzate, Oudenaarde, Geraardsbergen, Ronse, Deinze, Zebrastraat Gent, Beveren, Lokeren, Dendermonde, Eeklo, Aalter, Maldegem, Zottegem, Ninove, Zele en Temse.

 

De exacte locaties van alle evenementen en meer info vind je via oost-vlaanderen.be/ruimte2050

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies