Nieuwe gemeenteraadscommissie buigt zich donderdag over mogelijke fusie

Geplaatst op 21/03/2023

Volg live via audiostream

Komende donderdag 23.03.2023 vindt een nieuwe gemeenteraadscommissie rond het zogenaamde ‘fusiedebat’ in de gemeente Assenede plaats. Tijdens deze commissie zullen onder andere de resultaten van de rondetafelgesprekken in de deelgemeenten besproken worden.

In januari 2022 ging lokaal bestuur Assenede in zee met studiebureau IDEA Consult om de verschillende fusiemogelijkheden voor de gemeente Assenede te onderzoeken. In een eerste fase werd een uitgebreide bestuurskrachtmeting en een fusieverkenning uitgevoerd. Daarbij werden de sterktes en zwaktes van het lokaal bestuur in kaart gebracht en de mogelijke fusiepartners geraadpleegd.

In een tweede fase werden zowel personeel van het lokaal bestuur, de adviesraden als de inwoners bevraagd. De conclusie van deze drie bevragingen wordt komende donderdag 23.03.2023 besproken in een nieuwe gemeenteraadscommissie rond het fusiedebat.

Het rapport van het volledige traject zal ook digitaal en via het gemeentelijke infoblad ‘de Belleman’ aan de inwoners ter beschikking worden gesteld.

Praktisch

De gemeenteraadscommissie start om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Kasteelstraat 1-3 in 9960 Assenede en is openbaar. Wie liever vanuit de luie zetel mee wil volgen, kan dat doen via deze link

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies