Assenede doet mee aan het Vlaams kampioenschap tegelwippen!

Geplaatst op 22/03/2023

Van 21 maart t.e.m. 23 oktober 2023 nemen we het op tegen andere gemeenten. Help jij mee?

Iedereen kan meedoen door tegels uit te breken in zijn voor-, achter- of geveltuin. Ook Assenede gaat de strijd aan en neemt het op tegen meer dan honderd andere gemeenten: wie wipt de meeste tegels?
 

Waarom doen we mee?

Het weer in Vlaanderen wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Steeds vaker krijgen we te maken met problemen zoals hittestress en wateroverlast. Dat komt grotendeels omdat Vlaanderen sterk versteend is. Het is zelfs een van de meest verharde regio’s van Europa. Na een warme dag koelen die stenen niet snel af. En wanneer het regent, laten ze geen water door.

Hoe kan je meedoen?

Heb je veel verharding liggen in jouw voor- of achtertuin? Goed, dan ben je een ideale kandidaat om mee te doen aan dit kampioenschap. Tover een tegelvlakte om in een oase van groen waar je tot rust kan komen. 

Wip je tegels, dan zorg je er bovendien voor dat de bodem regenwater kan opnemen als een echte spons. Dit zorgt er ook voor dat je tuin een buffer heeft als er een tijdje geen regen valt. Ook de vele bijen en vlinders en andere dieren zullen jou dankbaar zijn door meer groen aan te leggen.

Goed om weten

Wil je een geveltuin, maar heb je geen voortuin? Contacteer onze milieudienst. Zij zullen onderzoeken of de aanleg van een geveltuin mogelijk is. Na goedkeuring van het college van burgemeester en schepenen kan je dan ook aan de slag gaan.
 

Aan de slag!

Tegels gewipt? Geef het aantal door via deze website en vergeet zeker niet om gemeente Assenede daarbij aan te duiden. We gaan er samen voor!

Meer info

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies