Sociaal tarief in dorpsrestaurants voor mensen met beperkt inkomen

Geplaatst op 09/03/2023

Vanaf 1 april.

Mensen met een beperkt inkomen kunnen vanaf 1 april rekenen op een sociaal tarief wanneer ze gaan eten in één van de vier dorpsrestaurants in Assenede.

 

OCMW Assenede organiseert al vele jaren een 'dorpsrestaurant' in Lokaal Dienstencentrum De Piramide in Assenede, De Aster in Oosteeklo, Cafetaria De Zilvertorens in Boekhoute en Bass'cul in Bassevelde. Vanaf 1 april 2023 wordt er een sociaal tarief toegepast voor wie een beperkt inkomen heeft.

 

Tarief

In het dorpsrestaurant is iedereen welkom voor een warme lunch, met soep en dessert inbegrepen. Vandaag kost zo een maaltijd nog 6,50 euro.

  • Wie beschikt over een UitPas met kansentarief kan vanaf 1 april komen eten voor 6 euro per maaltijd.
  • Voor anderen wordt het tarief aangepast naar 7,50 euro per maaltijd. 

 

Op die manier blijven de dorpsrestaurants van Assenede bij de goedkoopste van de streek én worden er extra inspanningen geleverd om mensen met een beperkt inkomen te bereiken. De doelstelling van het Lokaal Dienstencentrum is ten slotte om vereenzaming van buurtbewoners tegen te gaan door het aanbod zo laagdrempelig mogelijk in te richten.

 

Meer info

Wie meer informatie wenst over de UitPas met kansentarief of de dorpsrestaurants kan terecht op nummer 09 341 72 73 of https://www.assenede.be/nl/lokaal-dienstencentrum/ldc-dorpsrestaurant.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies