Opening toeristisch seizoen in ezelsgemeente Bassevelde

Geplaatst op 25/04/2023

Afspraak op zaterdag 29 en zondag 30 april.

Zaterdag 29 april opent het toeristisch seizoen met een gezellige infomarkt op het dorpsplein van Bassevelde. Tijdens de markt kan er kennisgemaakt worden met drie nieuwe belevingswandelingen en het programma van de Ezelsfeesten in september. Zondag 30 april kan je er dan weer met een gids op stap langs enkele merkwaardige plekken van de ezelsgemeente.

In Bassevelde kan je voortaan op stap met drie echte ezels. Op het gezapige tempo van Anneke, Janne en Quincy ontdek je de verrassende schoonheid van het Houtland, haar streekproducten en de gastvrijheid van de inwoners. Een mens zou haast niet geloven dat de bijnaam van de Basseveldenaren vroeger ‘moordenaars’ in plaats van ezels was. Hoe dat precies in elkaar zit, kom je te weten op de markt. Gids Jeroen Vanden Borre geeft met veel plezier meer tekst en uitleg.

Ook Meetjesland-gids Lieve Vanden Fonteyne stelt er met ‘Zo koppig als een ezel’ en ‘Ongekende pareltjes in Bassevelde’ twee nieuwe belevingswandelingen voor. De wandeling ‘Zo koppig als een ezel’ kan zondag ook gewandeld worden. Lieve spreekt om 14.30 uur af op het dorpsplein. Inschrijven voor deze wandeling is verplicht en kan via lieve_vandenfonteyne@hotmail.com of 0473 82 35 05.

Ezelsfeesten

Daarnaast zullen ook de organisatoren van de Ezelsfeesten een tipje van de sluier lichten van hun feestprogramma voor september. De Ezelsstoet kent een lange en rijke traditie die al sinds 1978 wordt meegedragen. Om de vier jaar vieren ze er Ezelsfeesten en stroomt er Ezelsbier uit de dorpspomp. “Omdat we maar één keer om de vier jaar organiseren, is het enthousiasme altijd heel erg groot. Dat zal op 24 september 2023 zeker het geval zijn. Het Ezelsstoet-weekend is altijd één groot volksfeest”, klinkt het.

Meer weten?

  • Afspraak komende zaterdag om 14.00 uur op het dorpsplein.
  • Om 14.30 uur is er een optreden door koninklijke harmonie Sint-Cecilia.
  • Omstreeks 14.50 uur kan je er deelnemen aan een gegidste wandeling met Meetjeslandgids Lieve Vanden Fonteyne. Voor de wandeling op zondagmiddag moet je inschrijven via lieve_vandenfonteyne@hotmail.com of 0473 82 35 05. 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies