Open vergadering bewonersplatform Boekhoute

Geplaatst op 26/04/2023

Alle Boekhoutenaren met goesting welkom op donderdag 4 mei

Donderdag 4 mei zijn de nieuwe scoutslokalen in de Vliet het decor voor een open vergadering voor iedereen die geïnteresseerd is om lid te worden van het nieuwe bewonersplatform van Boekhoute. Tijdens de vergadering nemen enkele interessante sprekers je mee in hun participatieverhaal en reiken ze ideeën aan. Daarna krijg je de kans zelf ideeën te formuleren.
 

Sprekers

  1. Maarten Lippens van de Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw gaat dieper in op de rol van een bewonersplatform en hoe je zo’n bewonersplatform succesvol van de grond krijgt. Maarten stond in Oosteeklo zelf mee aan de basis van één van de eerste bewonersplatformen van ons land. Professioneel is hij volop bezig met burgerparticipatie in gans Vlaanderen. De geknipte man om de geïnteresseerde Boekhoutenaren wegwijs te maken.
  2. Cindy Kenis van het bewonersplatform in Bassevelde gaat dan weer dieper in op het verhaal dat tot nu toe in Bassevelde geschreven werd. Er is het succesverhaal van de nieuwe belevingstuin aan buurthuis Bass’Cul, maar ook de mogelijke struikelblokken worden zeker niet uit de weg gegaan.
  3. Daarnaast komt ook de dienst communicatie- en burgerparticipatie van de gemeente aan het woord. Deze dienst zorgt voor de begeleiding en de opstart van het nieuwe bewonersplatform in Bassevelde.
     

Rondetafelgesprekken

Onze sprekers willen vooral inspiratie bieden, tenslotte bepaalt elke bewonersplatform zelf de thema’s waar rond gewerkt wordt. Na de uiteenzettingen gaan we dan ook samen rond de tafel om mogelijke thema’s te bepalen.

Inschrijven

Ondertussen toonden al heel wat Boekhoutenaren interesse om deel uit te maken van het nieuwe bewonersplatform. Iedereen kan zijn kandidatuur indienen via communicatie@assenede.be. Je kan er ook inschrijven voor de infoavond, al is dat lang niet verplicht. Wie de avond zelf gewoon zin heeft om binnen te springen, is meer dan welkom om mee te komen denken. De gemeente trakteert alvast het eerste drankje!

Praktisch

Boekhoutenaar en goesting gekregen? Kom dan zeker langs op donderdag 4 mei om 19.30 uur in de vernieuwde scoutslokalen (Vliet 20a, Assenede).

Wees welkom en zet u!  

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies