Vul de bevraging van Allemaal Digi.taal in

Geplaatst op 26/05/2023

Welke digitale diensten zijn nodig in de toekomst?

Onder de noemer Allemaal Digi.Taal lanceren Eeklo, Aalter, Kaprijke, Lievegem, Sint-Laureins en Assenede samen een bevraging om te meten hoe het zit met de digitale kennis van hun inwoners. Met de resultaten hopen de zes later aan de slag te gaan om de digitale kloof in het Meetjesland te verkleinen.

“De digitale wereld zit in een stroomversnelling”, zegt projectcoördinator Katty Kochman. “Wie niet mee is met de digitale wereld, riskeert uitgesloten te worden en voordelen te mislopen. In het Meetjesland vinden we het belangrijk dat we alle inwoners op een juiste manier kunnen bereiken en dat de digitale wereld voor iedereen toegankelijk is.”

Daarom startten de gemeenten Eeklo, Aalter, Kaprijke, Lievegem, Sint-Laureins en Assenede samen het project ‘Allemaal Digi.Taal’ op.  Met een bevraging wil het project de digitale kloof in de zes deelnemende gemeenten in kaart brengen. “Inwoners kunnen de enquête zelfstandig invullen, maar omdat dit niet altijd even evident is, bieden we ook hulp aan bij het invullen ervan.”

In Assenede zijn de enquêtes beschikbaar in het gemeentehuis, de balie van de dienst vrije tijd, de bibliotheek en de dienstencentra. In de dienstencentra wordt ook begeleiding voorzien om de enquêtes in te vullen.

De enquête online invullen doe je hier!

 

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies