1.300 jaar Assenede, een feest voor en door iedereen!

Geplaatst op 27/06/2023

Vrijwillig mee via één van de werkgroepen, of organiseer zelf je activiteit via www.assenede.be/1300.

Na een geslaagde brainstorm en kick-off, is het definitief kader voor een onvergetelijk feestjaar gekend. Via verschillende werkgroepen kan de Asseneedse burger, vereniging en bevolking aan de slag om 1.300 jaar Assenede mee vorm te geven. Wie ook goesting heeft om te vrijwilligen of organiseren, kan terecht op www.assenede.be/1300.

Een uniek feestjaar voor en door Assenede is en blijft de opzet van 1.300 jaar Assenede. Daarom werden tijdens de kick-off een aantal werkgroepen oftewel denktanks opgericht waarin iedereen met goesting terecht kan om het feest mee vorm te geven.

Rode draad

De rode draad doorheen dit alles bestaat uit een reeks activiteiten die het kader vormen voor 1.300 jaar Assenede. Elke werkgroep geeft op zijn manier vorm aan deze activiteiten. Zo zal de ‘werkgroep sportief’ nadenken over 13 sportieve challenges en zet de ‘werkgroep literatuur’ haar beste pen voor om Assenede literair op de kaart te zetten.

1.300 koppen, 13 gevels, 13 kunstenaars

Er staat heel wat op de planning om alles wat Assenede groot maakt(e) in de kijker te zetten. Daaronder ook kunst en fotografie. Aan de hand van het 1.300 koppen project worden (lokale) fotografen uitgedaagd om het portret van de Assenedenaar na te jagen. Op kunstvlak gaan we op zoek naar 13 gevels en 13 kunstenaars om die gevels in teken van het feestjaar invulling te geven.

Goesting gekregen?

Heb jij een gevel ter beschikking? Heb je zin om mee te werken als vrijwilliger, fotograaf, kunstenaar? Of meer goesting om zelf een activiteit te organiseren rond 1.300 jaar Assenede? Het kan allemaal via www.assenede.be/1300 of 1300@assenede.be

 

Ik doe mee!

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies