Jan Vertonghen opent Solaboog

Geplaatst op 06/06/2023

bij vrije basisschool 'Het Ooievaarsnest'

Dansende Jan Vertonghen opent Solaboog bij vrije basisschool ‘Het Ooievaarsnest’

Hoog bezoek bij vrijebasisschool Het Ooievaarsnest. Niemand minder dan Rode Duivel Jan Vertonghen kwam er een Solaboog inhuldigen. De boog stimuleert kinderen om via technologie op een creatieve wijze te spelen en te bewegen.

De Jan Vertonghen Foundation wil zoveel mogelijk kinderen aanzetten tot spelen, bewegen en creatief zijn. “We willen het beste uit elk kind halen, want elk kind is bijzonder”, zegt de recordinternational daar zelf over.

“Een visie die we ook als school delen”, zegt Annelies De Decker, directeur bij vrije basisschool ‘Het Ooievaarsnest’. “Daarom kochten we via de Jan Vertongen Foundation een hoogtechnologische Solaboog aan. De boog stimuleert kinderen om via technologie veel te spelen en te bewegen. De kinderen worden uitgedaagd door de sprekende boog om keer op keer hun eigen records te breken.”

Jan Vertonghen kwam persoonlijk naar Assenede om de boog in te spelen. Een hoogdag voor iedereen bij vrije basisschool ‘Het Ooievaarsnest’. “Ik hecht heel veel belang aan de kans die kinderen moeten krijgen om buiten te bewegen”, zegt Jan Vertonghen. “In mijn kinderjaren was dat evident. Er was voldoende buitenruimte, er was minder technologie,…wij gingen van zelf buitenspelen. Vandaag is dat voor veel kinderen niet altijd evident. Sommige kinderen omdat ze de ruimte of de (fysieke) mogelijkheden niet hebben, anderen omdat ze niet voldoende uitgedaagd worden. Daar wil ik met mijn foundation iets aan doen. Elk kind heeft het recht om te bewegen.”

De boog viel alvast in de smaak bij de leerlingen van 'Het Ooievaarsnest'. Jan Vertonghen ging zelfs de sportieve strijd aan en waagde zich aan een kleine danscompetitie onder de boog. Nadien volgde een signeersessie. “Het was onvergetelijk”, blikt directeur Annelies De Decker terug. “Net als alle momenten die onze scholieren nog zullen beleven onder de Solaboog.”

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies