Zaterdag beslissing rond organisatie carnavalsstoet

Geplaatst op 16/02/2024

“Doen er alles aan, maar bij te veel regenval zoeken we nieuwe datum”

Er heerst momenteel onzekerheid rond de organisatie van de carnavalsstoet van aanstaande zondag in Assenede. De recente weermodellen voorspellen veel regen, waardoor heel wat carnavalsverenigingen verstek zouden geven voor de stoet. Morgennamiddag komt de Werkgroep Carnaval samen om de recentste weermodellen te bekijken en een definitieve beslissing te nemen.

Tijdens de bijeenkomst met alle deelnemers van de reclame- en carnavalsstoet gisteren gaven heel wat carnavalsverenigingen aan af te zeggen voor de stoet van aanstaande zondag als er veel regen verwacht wordt. Die regen zorgt voor schade aan de praalwagens, materiaal en kostuums. Extreme regenval is ook voor het publiek geen ideale manier om van een carnavalsstoet te genieten. Daarom plant de Werkgroep Carnaval morgen een extra veiligheidscel om de organisatie van de stoet te bespreken. “De mensen van Noodweer Benelux monitoren voor ons de weersvoorspellingen. De weermodellen zijn nog volop in beweging, daarom willen we zo lang mogelijk wachten om de stoet uit te stellen."

Momenteel gonst het ook van de geruchten dat de stoet al uitgesteld zou zijn, maar dat ontkennen de organisatoren met klem. “We hebben dit soort situaties al meegemaakt. Het is onze intentie de stoet te laten doorgaan, maar we volgen wel ons veiligheidsplan. Als er noodweer voorspelt wordt, moeten we durven een moeilijke beslissing nemen. Vandaar dat we ook vandaag al willen communiceren dat de kans bestaat dat er zondag geen stoet is.”

Het is niet de eerste keer dat de stoet uitgesteld dient te worden. Ook in 2019 werd de stoet uitgesteld na hevig stormweer. “We hebben daar toen veel uitgeleerd. Ook dat uitstel geen afstel is. De eerste verlichte avondstoet een paar weken later was toen een groot succes."

De Werkgroep Carnaval benadrukt ze dat ze er in Assenede alles aan willen doen om de stoet zondag alsnog door te laten gaan. Organisatorisch is het niet mogelijk de stoet een dag te vervroegen. De dag zelf kan er aan de hand van de weermodellen wel gekeken worden om de stoet te verlaten. De Werkgroep Carnaval houdt eraan iedereen persoonlijk te verwittigen van de beslissing. Normaal start de stoet zondag om 14.30 uur. Er zijn 32 praalwagens en 54 reclamewagens ingeschreven.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies