Carnavalvîrkens maken zich op voor mooi Halfvastenweekend

Geplaatst op 04/03/2024

Stoet trekt zondag 10 maart vanaf 14.00 uur door de Oosteeklose straten

Als we de weerberichten deze ochtend mogen geloven, maken de Oosteeklose carnavalvîrkens zich op voor een mooi Halfvastenweekend. Hoogtepunt is de Halfvastenstoet die zondag vanaf 14.00 uur door de Oosteeklose straten trekt.

De carnavalvîrkens starten hun carnavalsweekend op vrijdag 8 maart met een groot mosselfestijn. Inschrijven is niet meer mogelijk. 

Zaterdag 9 maart is de parochiezaal van Oosteeklo om 14.00 uur het decor voor een groot kindercarnaval met een prins- en prinsessenverkiezing. Meespeeltheater Jeuk en Clown Freddy zorgen voor de animatie. ’s Avonds organiseren ze er vanaf 21.00 uur een carnavalsbal met DJ’s Rune, Roelez Roulez en DJ Benny.

Zondag 10 maart trekt de Halfvastenstoet door de straten van Oosteeklo. De carnavalsstoet is een jaarlijks hoogtepunt en meteen ook de officiële afsluiter van de carnavalsperiode in onze gemeente. Carnavalisten kunnen er vanaf 14.00 uur hun hart ophalen. De reclamestoet stelt vanaf 11.00 uur op in de Stroomstraat, de carnavalsstoet stelt vanaf 11.00 uur op in de Oosthoek. De stoet passeert nadien in volgende straten: Oosteeklodorp, Ertveldesteenweg, Doorsteek en Oosteeklodorp.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies