Geslaagde opener toeristisch seizoen

Geplaatst op 29/04/2024

Drie van de vier activiteiten nog het hele seizoen te bezoeken

Afgelopen zaterdag werd onder grote belangstelling het toeristisch seizoen geopend in Assenede. Met maar liefst 4 verschillende activiteiten zetten de diensten Toerisme en Cultuur hun toeristische troeven in de etalage. Drie van de vier activiteiten zijn nog het hele seizoen te ontdekken.

Zo werd op de oude spoorwegbedding ‘Het verhaal van Assenede’ geopend. Wandelaars en fietsers kunnen er dankzij kunstwerkjes van de leerlingen van ‘Miekes Kunstatelier’ letterlijk door de 1300 jaar oude geschiedenis van Assenede wandelen en fietsen. De kunstwerkjes zijn te bewonderen op infopanelen langs de spoorwegbedding. Via een QR-code kom je alles te weten over de geschiedenis achter de werkjes. Meer dan een aanrader voor wie de komende maanden eens in Assenede passeert.

Tweede blikvanger is de in ere herstelde bunker van de befaamde Hollandstellung langs de Groenendijk. Op initiatief van erfgoedvereniging ‘Assenede Vertelt’ werd beslist om het bunkertje in ere te herstellen en deze locatie beter zichtbaar te maken. Deze Duitse militaire post werd bovendien definitief beschermd als monument en voorzien van een officieel herkenningsbord afgeleverd door het Agentschap Onroerend Erfgoed. Met de heraanleg van deze site is Assenede een historisch waardevolle locatie rijker. Een meerwaarde voor het landschap, de inwoners en toeristen. Een picknicktafel en informatiebord maken de site helemaal af.

Ook het 100 meterlange ‘Tapijt van Assenede’ was afgelopen weekend in volle glorie te bewonderen. Het 3.974 verzen lange, eeuwenoude, liefdesverhaal ‘Floris ende Blancefloer’, 750 jaar geleden geschreven door onze dorpsgenoot Diederik van Assenede, werd geborduurd met gekleurde wol op  linnen doek  van de grootste Vlaamse linnenweverij. Meer dan 50.000 uren werd geborduurd aan dit unieke werk. Groepen kunnen in de periode van mei tot en met augustus een bezoek reserveren via 09 344 44 44 of hallekin@telenet.be. Meer info over het tapijt op www.tapijtvanassenede.be.

In de Sint-Petrus en Sint-Martinuskerk werd ook nog een geslaagde kunsttentoonstelling georganiseerd tijdens welke maar liefst 25 plaatselijke amateurkunstenaars hun werk toonden aan het grote publiek. Een geslaagd weekend heet zoiets.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies