Vierde gevel '1300 jaar Assenede' toont zijn kleuren

Geplaatst op 10/05/2024

Eerbetoon aan muzikanten en rijke Asseneedse festivaltraditie

Het kunstproject ’13 gevels, 13 kunstenaars’ heeft er een nieuwe blikvanger bij. De afgelopen dagen werkte streetartist Stan Slabbinck in de Diederikstraat aan een uniek eerbetoon aan de Asseneedse muziekscene en de rijke festivalcultuur.

Ter ere van de viering van 1300 jaar Assenede lanceerde de gemeente Assenede het kunstproject ’13 gevels, 13 kunstenaars’ waarbij 13 muren in de gemeente ter beschikking worden gesteld van creatief talent. De murals eren elk op hun manier de rijke geschiedenis van onze gemeente. Voor de vierde gevel werd samengewerkt met kunstenaar Stan Slabbinck en street art collectief Wallin’.

Stan ging voor een verrassend en kleurrijk design dat de rijke Asseneedse muziek- en festivalscene eert. Om het met de woorden van projectcoördinator Quint Meuleman te zeggen: “Deze mural is voor alle kleine, grote, bekende, onbekende, amateur en professionele muzikanten die Assenede rijk is. We zijn fier op jullie! Bedankt aan Wallin' en Stan voor de goede samenwerking en een derde prachtig kunstwerk.”

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies