Laatste nieuws van U13Cup en U14 Sparks Cup

Geplaatst op 23/05/2024

Weekend van 24, 25 en 26 mei 2024

Vier Champions League-winnaars aan de aftrap

De U13Cup is al 27 jaar één van de referenties als het op internationaal jeugdvoetbal aankomt in ons land. Met vier Champions Leaugue-winnaars op de affiche wil het dat ook blijven. Namen als Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Borussia Dortmund spreken tot de verbeelding. Met de twee ploegen uit Manchester op de affiche belooft het sowieso een bijzonder weekend te worden, zo spelen beide clubs zaterdag ook tegen elkaar in de FA Cup-finale.

Dat de U13Cup een rijke historie heeft, moet duidelijk zijn. Zo mochten met Charles De Ketelaere en Teun Koopmeiners gisteren twee U13Cup-boys de Europa League in de lucht steken. De Ketelaere was in 2014 te gast met Club Next, Koopmeiners in 2011 met AZ.

Op zoek naar de nieuwe Tessa Wullaert tijdens U14 Sparks Cup 

De ‘U13Cup’ in Bassevelde krijgt dit jaar ook een meisjestornooi. “Met de ‘U14 Sparks Cup’ willen we jonge meisjes en vrouwen inspireren”, klinkt het bij de organisatie. Het tornooi krijgt de naam ‘Sparks Cup’, een verwijzing naar de Red Flames. ‘It starts with a spark, ends with a flame’. We hopen echt vurig hier toekomstige Red Flames aan het werk te zien.

De eerste ‘U14 Sparks Cup’ telt de volledige top 6 van de Super League, daarmee is de eerste editie nu al een sportieve voltreffer. Wie weet krijgen we komend wel de nieuwe Tessa Wullaert aan het werk te zien? De U14 Sparks Cup start op vrijdagavond 24 mei om 18.30 uur. De finales zijn gepland op zondag om 16.20 uur, vlak voor de grote finale van de U13Cup.

Een heel weekend kermis in Bassevelde

De U13Cup is een feest op, maar zeker ook naast het veld. Dit jaar pakken we op vrijdag, zaterdag en zondag ook uit met een U13Cup kermis met enkele verrassende attracties aan democratische prijzen. Allez, allez, roulez!

Alle ogen op de U13Cup-selectie 

Elk jaar is het uitkijken naar de prestaties van de eigen U13Cup-selectie. Dit jaar nemen ‘onze jongens’ het in de groepsfase op tegen Manchester City, Feyenoord en LOSC Lille. Allesbehalve een makkelijke loting. Benieuwd of ze dit jaar ook vriend en vijand kunnen verrassen. Volgens onze U13Cup-coaches zijn de jongens er zeker klaar voor. Supporters op post!

G-voetbal op de U13Cup: een jaarlijkse traditie voor de Grasduikers

Sinds enkele jaren wordt er op de openingsavond van de U13Cup steevast de nodige aandacht geschonken aan het G-voetbal. Ook de gemeente Assenede beschikt tegenwoordig met de G-FC Grasduikers over een fiere vertegenwoordiger binnen de sport. 24 mei wordt een onvergetelijke avond voor vele voetballers.

Gratis toegang voor iedereen jonger dan 16

De U13Cup wil inspireren. Daarom werd beslist het tornooi gratis te maken voor iedereen jonger dan 16.

De U13Cup vindt plaats op 24, 25 en 26 mei op de terreinen van KVV Klauwaarts Bassevelde in de Beekstraat. Info en tickets via www.u13cup.be.      

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies