We ontvangen heel wat vragen van Assenedenaren die oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne willen opvangen. Mensen die personen uit het oorlogsgebied willen opvangen, kunnen zich hiervoor kandidaat stellen bij de gemeente door onderstaand formulier in te vullen. Wij bezorgen op onze beurt alle gegevens aan het Nationaal Crisiscentrum die de vluchtelingenopvang mee coördineert.

Crisishuisvesting voor mensen uit Oekraïne

 
 
 

* zijn verplicht in te vullen velden.

Het is wel belangrijk om te duiden dat er vandaag nog veel praktische onduidelijkheden zijn, dit betekent onder andere dat:

  • Er vandaag geen uitspraak kan gedaan worden over hoe lang opvanglocaties desgevallend in gebruik genomen zullen worden.
  • Er over de kostprijs van eventuele inrichting, verwarming,… vandaag nog geen uitsluitsel is.
  • Er via het kabinet van de staatssecretaris en het Nationaal Crisiscentrum eerstdaags een instructie wordt verspreid omtrent de verblijfstitel van Oekraïners.

Gelieve hiermee rekening te houden bij het indienen van uw kandidatuur. Je kan deze kandidatuur ook indienen door contact op te nemen met de diensten van ons onthaal via 09 341 95 95.

"De persoonsgegevens die u doorgeeft worden enkel gebruikt voor het behandelen van uw registratie van een opvangplaats. Hou er rekening mee dat de in dit formulier ingevulde en doorgestuurde identificatie- en contactgegevens worden gedeeld met de Dienst Wonen/SVK van het OCMW (ter controle van de geschiktheid van de opvangplaats) en het Nationaal Crisiscentrum/Fedasil (voor de inventarisatie van alle opvangplaatsen). Uw identificatie- en contactgegevens worden niet langer bewaard dan nodig is voor het opvanginitiatief.

U zal ook gevraagd worden om een uittreksel uit het strafregister (model 595 Sv.) te bezorgen voor elke meerderjarige die op het attest van gezinssamenstelling wordt vermeld, dan wel om elk van deze personen een machtiging te laten verlenen aan de gemeente. Deze strafrechtelijke gegevens worden louter gebruikt ter verificatie van de kandidatuur. De uittreksels worden niet met externen gedeeld en worden vernietigd na de verificatie.

U heeft onder andere het recht om uw gegevens in te zien of te laten verbeteren. U kunt meer info over uw rechten met betrekking tot de verwerking van uw persoonsgegevens terugvinden via deze link”.

OCMW Dienst Vreemdelingen

AFSPRAAK VERPLICHT

Openingsuren

MA
9:00 - 12:00
DI
9:00 - 12:00
14:00 - 16:00
17:00 - 18:45
WO
9:00 - 12:00
14:00 - 16:00
DO
9:00 - 12:00
VR
9:00 - 12:00
ZA
gesloten
ZO
gesloten

Extra info

Onze diensten zijn gesloten op 1 april (paasmaandag).

Verklaring over cookies