Veiligere Assenedesteenweg en Zelzatestraat (N436) in Katte

Eind oktober vorig jaar ging de nieuwe brug aan de Stoepestraat open voor het verkeer. Aan de bouw van de brug waren ook een aantal maatregelen verbonden om de verkeersveiligheid in de Assenedesteenweg (N436) te garanderen. We willen immers niet dat de bouw van de brug leidt tot sluipverkeer langs de Assenedesteenweg.

Agentschap wegen en verkeer start vanaf 15 april 2024 met het uitvoeren van deze werken. Volgens de huidige planning duren de werken tot ongeveer 17 mei.

 

Wat houden de werken in?

Het wegvak tussen het kruispunt Kanaalstraat en Trieststraat wordt aangepakt. Daar zullen volgende maatregelen doorgevoerd worden:

  • Er komen op drie locaties wegversmallingen: ter hoogte van de Ooievaarslaan, aan de bushalte aan de Kasteelstraat en aan de bushalte aan de Molenstraat.
  • Het fietspad wordt in beide richtingen een licht verbreed en voorzien van dubbele wegmarkeringen om de afstand tussen fietsers en gemotoriseerd verkeer te vergroten. Het fietspad verder verbreden was niet mogelijk want vraagt een grondige herinrichting van de weg en dat is op korte termijn niet mogelijk.
  • De maximumsnelheid wordt voor heel dit wegvak teruggebracht tot 50 km/u.
  • We gaan het wegdek en de fietspaden een nieuwe laag asfalt geven.

Dankzij deze maatregelen is het comfortabeler en veiliger voor lokaal verkeer en wordt doorgaand verkeer afgeraden om de route door Katte te nemen.

 

Vanaf 15 april gelden volgende verkeersmaatregelen

 

Voetgangers kunnen langs de werf wandelen.Fietsers kunnen tussen de R4 en Kattenhoek langs een fietscorridor passeren en volgen dan een omleiding via de Kasteelstraat, Molenstraat en Riemestraat.


De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. De haltes Zelzate Denderdreve en Zelzate Molenstraat worden niet bediend, voor de Halte Zelzate Debbautshoek voorziet de lijn een tijdelijke halte langs de parallelweg ter hoogte van het kruispunt met de R4.

Plan jouw route op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes.Gemotoriseerd verkeer rijdt om via de R4 en de parallelweg naast de N49, tot aan de rotonde met de Stoepestraat. Deze omleiding geldt in beide richtingen, voor verkeer tussen Assenede en Zelzate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wonen en werken in de werfzone

  •  Lokaal verkeer blijft mogelijk om jouw woning te bereiken.
  • Na de werkuren (in de regel 7.00 - 19.00 uur) is laden en lossen mogelijk. Parkeren in de werfzone is niet toegestaan.
  • Enkel tijdens bepaalde werken, zoals asfalteringswerken, is jouw woning of handelszaak tijdelijk niet bereikbaar met de wagen. De aannemer brengt jou hiervan tijdig op de hoogte.

 

Nog vragen?

Surf naar de projectwebsite en blijf op de hoogte

Heb je een dringende vraag? Spreek op de werf de werfleider van de aannemer aan of iemand van Wegen en verkeer.

 

Verklaring over cookies