Participeer mee in ons gemeentelijk zonnedak! 

300 zonnepanelen, goed voor jaarlijks verbruik van 28 gezinnen.

De gemeente Assenede, het intergemeentelijk samenwerkingsverband Veneco (*) en Stroomvloed cv (**) legden de afgelopen weken samen zo’n 300 zonnepanelen op de gemeentelijke daken. Goed voor een productie van 95.000 kWh Asseneedse zonnestroom per jaar. Burgers krijgen nu de kans mee te delen in de opbrengst via een unieke burgercoöperatie.

Volgens het klimaatactieplan van de gemeente Assenede is het de bedoeling om de CO2-uitstoot tegen 2030 met minstens 40% te verlagen. Eén van de projecten om die doelstelling te behalen is een zonnepanelenproject op de gemeentelijke daken.

Het project is een samenwerking tussen Stroomvloed cv, Veneco en de gemeente Assenede waarbij voorlopig 9 gemeentelijke daken voorzien worden van zonnepanelen.

Concreet gaat het om de daken van:

  • de gemeentelijke basisschool in Bassevelde en Boekhoute 
  • het schoolgebouw aan de Schoolstraat in Assenede
  • de Kleine Kameleon in Oosteeklo
  • het lokaal dienstencentrum de Piramide in Assenede 
  • het lokaal dienstencentrum Den Aster in Oosteeklo
  • het gemeenschapscentrum ‘de Bijenkorf’ in Assenede 
  • de jeugdlokalen van Chiro en KLJ in de Kloosterstraat

In totaal goed voor zo’n 300 zonnepanelen met een jaarlijkse opbrengst van 95.000 kWH per jaar, het verbruik van 28 gemiddelde Belgische gezinnen. Hiermee wordt de CO2-uitstoot met 46 ton per jaar verminderd en wordt de elektriciteitskost van de gemeente met 4.500 euro per jaar verminderd. 

Participeren

Elke inwoner van Assenede krijgt nu de kans deze rendabele zonnedaken mee te financieren en zal dan ook kunnen delen in de opbrengst van de pv-installaties.

Alle inwoners van Assenede krijgen voorrang om in te tekenen op 1 aandeel per gezinslid (250 euro per aandeel). Op die manier krijgen zoveel mogelijk inwoners de kans om hierin mee te participeren.

Interesse?

Neem dan deel aan aan één van de digitale infoavonden.

Volg hier de info avond van woensdag 9 december. Start 19.30 uur.

Volg hier de infoavond van donderdag 10 december. Start 20.00 uur.

 

Bent u overtuigd om een aandeel aan te kopen? Dat kan hier! 

 

(*) Veneco is een intergemeentelijk samenwerkingsverband van 21 gemeenten rond Gent. Veneco organiseerde de openbare aanbesteding en analyseerde de verschillende concessievoorstellen. Dit project maakt deel uit van een ambitieus regionaal klimaatproject ‘Meetjesland Klimaatgezond’, een project opgezet door Veneco om de gezamenlijke klimaatdoelstellingen in het Meetjesland te realiseren.

(**) Stroomvloed cv is een erkende burgercoöperatie die duurzame energie ontwikkelt voor én door burgers. Stroomvloed organiseerde de realisatie van de installaties en staat in voor de opvolging van de opbrengst van elke installatie.

Verklaring over cookies