Assenede… dat is OOSTASSEBASSEBOE!

 

OostAsseBasseBOE! Het is een ezelsbruggetje dat al sinds 1977 goed ingeburgerd is bij onderwijzers en scholieren om de vier deelgemeenten van Assenede te onthouden: Assenede, Bassevelde, Boekhoute en Oosteeklo. OostAsseBasseBOE!

Assenede is 8.750 hectare groot en is een thuis voor ruim 14.200 mensen.

Verrassend Assenede! Aan de ene kant is er het rustgevende karakter van onze prachtige polders en kreken, aan de andere kant is er de bruisende volkse mentaliteit die onze rijke culturele traditie voedt. Zowel de rijke geschiedenis, het prachtige krekengebied als de creatieve geesten die onze gemeente rijk is, zullen je ongetwijfeld aanzetten om onze verrassende gemeente te verkennen.

Assenede

Assenede is bekend om haar kreken, polders en dijken met daarbovenop haar artistieke uitstraling. Onze bekendste inwoner is Diederik van Assenede, schrijver van Floris ende Blancefloer, het eerste, mooiste en meest ontroerende liefdesverhaal van de Nederlandse literatuur. Aan romantiek zeker geen gebrek aan onze kreken.

Kom hier de leukste weetjes te weten over Assenede!

Bassevelde

Bassevelde wordt gekenmerkt door het typische dorpsgezicht met de kiosk, de dorpspomp, de waterput en de bomenrij van wilde kastanjes. Wist je trouwens dat de inwoners van Bassevelde ‘ezels’ genoemd worden? Of dat ze er met de U13Cup jaarlijks een Champions League voor jeugdig talent uit alle hoeken van Europa en zelfs daarbuiten organiseren? Zowat al onze Rode Duivels hebben er hun eerste stappen op het internationale voetbaltoneel gezet.

Kom hier de leukste weetjes te weten over Bassvelde!

Boekhoute

Boekhoute op zijn beurt loopt over van geschiedenis. Zowel de Romeinen, Napoleon Bonaparte als de Duitse bezetter streken ooit neer in het vissersdorp. Hoewel er vandaag de dag geen haven meer is, herinneren tientallen stille getuigen aan de strijd van de Boekhoutenaren voor haven, zee en vaderland. De BOU-8, het vissersschip dat aangemeerd ligt op het dorp, en het bezoekerscentrum houden deze herinneringen levend.

Kom hier de leukste weetjes te weten over Boekhoute!

Oosteeklo

Oosteeklo is bekend van zijn prachtig bosrijke omgeving, zijn volkse karakter en zijn varkens. Wie wil kan er met een varken op stap langs oude bunkers en kloosters uit lang vervlogen tijden. Nadien kan je er genieten van een lekkere ‘Tseut’, een plaatselijk bier, en uiteraard een lekkere varkenspoot.

Kom hier de leukste weetjes te weten over Oosteeklo!

Kermissen en jaarmarkten in Assenede

Door de huidige coronamaatregelen vinden er tot nader order geen kermissen en jaarmarkten plaats.

Infozine De Belleman

De Belleman is het maandelijks informatieblad van Assenede. Daarin zijn allerlei nieuwtjes en interessante gegevens verzameld voor de inwoners van de gemeente.

Wie een artikel wil laten verschijnen of een activiteit wil laten opnemen in de agenda, kan contact opnemen met de communicatiedienst op het gemeentehuis (communicatie@assenede.be).

Lees de Belleman op je smartphone, tablet of pc 

 

Zomereditie 2024

Communicatiedienst

AFSPRAAK VERPLICHT

Openingsuren

MA
9:00 - 12:00
DI
9:00 - 12:00
14:00 - 16:00
WO
9:00 - 12:00
DO
9:00 - 12:00
VR
9:00 - 12:00
ZA
gesloten
ZO
gesloten

Extra info

Onze diensten zijn gesloten op 11 juli, 15 en 16 augustus.

Verklaring over cookies