Assenede schenkt 5.000 euro aan noodhulp

Geplaatst op 08/03/2023

Voor slachtoffers aardbeving in Syrië en Turkije

Assenede schenkt 5.000 euro aan noodhulp voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije. Dat besliste de gemeenteraad afgelopen donderdag.

Op 6 februari werd het grensgebied tussen Syrië en Turkije getroffen door zware aardbevingen. Er vielen meer dan 50.000 doden en tienduizenden gezinnen verloren al hun bezittingen. De hulpverlening komt bijzonder moeizaam op gang en er is voornamelijk nood aan financiële ondersteuning. De gemeenteraad besliste daarom afgelopen donderdag 5.000 euro te schenken aan het Consortium 12-12 voor Syrië en Turkije. De zeven humanitaire hulporganisaties die verenigd zijn in het consortium zetten de middelen in volgens hun verschillende expertises en waar ze het hardst nodig zijn.

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kaart © Consortium 12-12

 

 

Consortium 12-12

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies