Geslaagde startvergadering Bewonersplatform Boekhoute’

Geplaatst op 05/05/2023

Geïnteresseerd kunnen zich nog steeds kandidaat stellen

Gisterenavond organiseerde onze dienst communicatie en burgerparticipatie een geslaagde open bewonersvergadering in de nieuwe scoutslokalen rond de opstart van een nieuw bewonersplatform in Boekhoute.

Een twintigtal geïnteresseerden maakte dankzij Maarten Lippens van de ‘Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw’ kennis met de wereld van de burgerparticipatie. Daarnaast kwam ook Cindy Kenis van het Bewonersplatform van Bassevelde enkele voorbeelden uit de praktijk delen.

Na de interessante uiteenzettingen gingen de deelnemers zelf aan de slag en werd een boeiende brainstorm georganiseerd rond mogelijke thema’s waarmee het nieuwe bewonersplatform van Boekhoute aan de slag kan. Met verkeersveiligheid, ontmoeting en een aantal Boekhoutse symbooldossiers zoals de invulling van de nieuwe ontmoetingsruimte in de Heilig Kruiskerk en de toekomst van de befaamde BOU8 lijkt er alvast heel wat voedingsbodem voor een bewonersplatform in het ‘vissersdorp zonder haven’.

Na de vergadering kon iedereen zich ook kandidaat stellen om deel uit te maken van het nieuwe bewonersplatform. Iets wat heel wat mensen ook deden. Bedoeling is om volgende maand al een eerste keer samen te komen.

Geïnteresseerden die er gisteren niet bij konden zijn, maar toch deel uit willen maken van dit boeiende participatieverhaal, kunnen contact opnemen met de gemeentelijke communicatiedienst via 09 341 95 97 of communicatie@assenede.be.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies