Dijkse ratten nemen gerenoveerd buurthuis en belevingstuin in gebruik

Geplaatst op 12/06/2023

Een geslaagd openingsmoment!

Een mooie dag gisteren op de Landsdijk, zo werden zowel het pas gerenoveerde buurthuis als een nieuwe belevingstuin in gebruik genomen. Beiden maakten onderdeel uit van het participatietraject ‘Goed Leven op Landsdijk’, dat de gemeente Assenede en enkele bevoorrechte partners er twee jaar geleden samen opstartten.

Op de Landsdijk was ontmoeting lang een evidentie, een buurt waar iedereen echt nog iedereen kende. De laatste decennia zien we in onze samenleving echter een steeds groter wordende individualisering, een trend die ook op de Landsdijk voelbaar was. Assenede wil een warme gemeente zijn en daarom zetten we keihard in op ontmoeting. Exact de reden waarom de gemeente twee jaar geleden inschreef op twee afzonderlijke Leader-projecten die zich focusten op de Landsdijk.

Goed leven op de Landsdijk

‘Dorp-Kern-Gezond’ van Logo Gezond+ had als doelstelling het pleintje achter het buurthuis om te toveren tot een bruisende ontmoetingsplek met meer ruimte voor groen, bankjes, een shelter en een multifunctioneel sportveldje. Het project ‘Ruimte voor Verbinding’ van het Plattelandscentrum focuste dan weer op een goede invulling van ‘het zaaltje’ en het organiseren van activiteiten in het buurthuis en op het nieuwe plein. Samen werden ze gebundeld onder de noemer ‘Goed leven op de Landsdijk’.

Ontmoeting op de Landsdijk

Na twee jaar lang participeren en hard werken, werden zowel de tuin als het gerenoveerde zaaltje gisteren officieel in gebruik genomen. Meteen het moment voor ‘De Dijkse Ratten’ om zich voor te stellen aan de wereld. De nieuwe bewonersgroep wil meer ontmoeting creëren op de Landsdijk. Een hele dag lang konden inwoners van de Landsdijk bij een verfrissend drankje en een hapje komen kennismaken met hun nieuwe ontmoetingsplek. Twee keer per jaar kunnen de Dijkse Ratten er gratis een eigen event opzetten. Daarnaast werkt het nieuwe buurtcomité aan een eigen activiteitenkalender. Hun eerste opdracht is het zoeken naar een nieuwe naam voor hun ontmoetingsplek.

Reserveren

De Landsdijk heeft er ongetwijfeld een troef bij. De aanpalende belevingstuin, inclusief shelter en multifunctioneel sportveldje, maken het plaatje compleet. Mensen die de nieuwe ontmoetingsplek willen huren, nemen contact op met 09 341 98 90 of vrijetijd@assenede.be. Vanaf deze zomer kan het zaaltje ook digitaal gereserveerd worden via reservaties.assenede.be. Je vindt er ook meer info over de huurvoorwaarden. 

 

Huurvoorwaarden

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies