Assenede kent zijn sportlaureaten 2023!

Geplaatst op 30/01/2024

Ontdek de winnaars.

Tijdens een sfeervol sportlaureatengala in gemeenschapscentrum ‘de Bijenkorf’ dongen afgelopen zaterdag maar liefst 21 genomineerden mee naar de titel van sportlaureaat. Ontdek wie jouw sportlaureaten zijn!

 

Sporter van het jaar

Larissa Buijsse is in Bassevelde beter bekend als Juf Larissa van vrije basisschool ‘t Brugje. Sporten en een actieve levensstijl promoten is haar tweede natuur geworden. Ze doet dat niet alleen door leerlingen te motiveren op school of in de triatlonclub, maar door zelf het goeie voorbeeld te geven.  2023 was de kers op haar indrukwekkende sportieve taart. Winst in de run&bike in Eeklo, winst bij de eerste editie van de Grenstriatlon in Sint-Laureins en deelname aan de IronMan van Kopenhagen. Ze kwam er na  3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer lopen met de glimlach over de finish. Het typeert deze gedreven sportvrouw in hart en nieren die sindskort ook haar eigen bieretiket heeft. Een straffe ‘KOP’ met een grenzeloze passie voor triatlon!

 

 

 

Beloftevolle jongere

Lina Andries (8) reed deze zomer haar eerste wegseizoen als wielrenster en won daar bijna elke wedstrijd die ze aan de start kwam. De afgelopen winter was het vooral cyclocross die op Lina’s sportieve planning stond. Lina kroonde zich deze winter tot kampioen van Vlaanderen, Belgisch kampioen en wereldkampioen. Een kleine Lotte Kopecky met een grenzeloze passie voor de fiets!

 

 

 

 

 

 

Beloftevolle jeugdploeg 

De U14A van BBC Assenede hebben in hun reeks van niveau 3, op één klein misstapje na, alles gewonnen in de eerste helft van het seizoen 23-24. Ze werden dan ook los kampioen. Door deze prachtige prestatie stijgen ze na in de tweede helft van het seizoen naar niveau 2! Een unicum voor BBC Assenede! Verder zijn ze ook in de beker van Oost-Vlaanderen heel goed bezig en zitten intussen in de 1/8 finale.

 

 

 

 

Sportploeg van het jaar
 

Bart De Neve en zijn vrienden Kurt Victor, Patrick Moens, Patrick Van Moorhem en begeleider Ludo Buysse van Compostella d’Isabella reden dit jaar vanuit Parijs richting Santiago de Compostella. Een trip van maar liefst 1.800 kilometer. Ze deden dat niet zomaar. Deze heren fietsten voor Barts overleden zus Isabel, die vorig jaar de strijd tegen borstkanker verloor, en voor Think Pink. Door de gulle en onverhoopte steun konden ze niet één maar drie goede doelen steunen. Zo haalden ze 4.000 euro op voor Think Pink, 1.250 euro voor de Warmste week en 600 euro voor het kinderkankerfonds.

 

 

 

FC Dames Assenede won tijdens het voetbalseizoen 2022-2023 al hun wedstrijden in derde provinciale dames Oost-Vlaanderen. Los kampioen heet zoiets. Het doelpuntensaldo spreekt voor zich: 88 gemaakte doelpunten en slechts 16 doelpunten tegen.

 

 

 

 

Trofee voor sportverdienste

Martine De Rouck is naast een gedreven lid van de sportraad, vooral een erg gedreven zwemcoach. Martine is al meer dan veertig jaar zwemcoach en leerde ondertussen honderden kinderen zwemmen. De titel van ‘vrouw die haar volk leerde’ zwemmen is zeker op zijn plaats. 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies