Reisplannen deze zomer?

Geplaatst op 30/04/2024

Vraag op tijd de nodige documenten aan!

Als je naar het buitenland reist, dan heb je officiële Belgische reis- of identiteitsdocumenten nodig. Als je zo'n document moet aanvragen, doe dit dan zeker ruim op tijd bij dienst burgerzaken. Per afspraak wordt één aanvraag behandeld. Als je met heel het gezin komt, moet je dus voor elk gezinslid een aparte afspraak maken. Je kan ook telefonisch een afspraak maken via 09 341 95 95.

Een afspraak maken doe je hier

 

Kinderen

Hou er rekening mee dat kinderen, ook als ze jonger zijn dan 12 jaar, een Kids-ID of een reispas nodig hebben om te reizen in de Europese Unie.

Visum of niet?

Voor een aantal landen volstaat een identiteitskaart, maar voor andere landen is een paspoort/reispas al dan niet met visum verplicht. Als je niet zeker bent welke documenten je nodig hebt, kan je dat hier even checken.

 

Fijne zorgeloze vakantie!

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies