Loting U13Cup en U14 Sparks Cup levert mooie affiches op

Geplaatst op 09/04/2024

De 27ste editie wordt opnieuw een waar voetbalfeest!

Op maandag 8 april werd in gemeenschapscentrum de Bijenkorf geloot voor de 27ste editie van de U13Cup in Bassevelde. De U13Cup is al 27 jaar één van de referenties als het op internationaal jeugdvoetbal aan komt in ons land. Met vier Champions Leaugue-winnaars op de affiche dit jaar wil het dat ook blijven. Namen als Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Borussia Dortmund doen nu al uitkijken naar 24, 25 en 26 mei.

 

Meisjestornooi: U14 Sparks Cup

Tijdens de loting was er ook veel aandacht voor de allereerste U14 Sparks Cup, een elitevoetbaltornooi voor meisjes. Met de organisatie van de Sparks Cup geeft de U13Cup gehoor aan de oproep van de voetbalbond en Voetbal Vlaanderen om vrouwenvoetbal in ons land extra impulsen te geven.

Het is de ambitie van de KBVB en de Pro League om uit te groeien tot een top 15-land in Europa, de U14 Sparks Cup wil daarbij helpen. Met de volledige top 6 van de Super League op de affiche lijkt de eerste editie alvast sportief vuurwerk op te leveren. 

Loting

De loting voor beide tornooien werd in goede banen geleid door Sporza-gezicht Tom Boudeweel en leverde zoals altijd een aantal interessante voetbalgesprekken op. KAA-Gent belofte Gilles De Meyer houdt alvast goede herinneringen over aan zijn deelname en voor Yarno Verheye, coördinator Academy en Development bij Club NXT, blijft de U13Cup één van de referenties voor onze nationale jeugdvoetbalopleidingen. Met G-voetballer Jari De Witte van GFC De Grasduikers was er ook aandacht voor G-voetbal. Om het met de woorden van de organisatie te zeggen: “De U13Cup wil voetbal in al zijn schoonheid en vormen promoten.”

Van links naar rechts: Tom Boudeweel, Jari De Witte (GFC De Grasduikders), Gilles De Meyer (KAA-Gent belofte)

 

De groepen voor de U13Cup

Reeks A: Manchester City, Feyenoord, LOSC Lille, Selectie U13Cup

Reeks B: Manchester United, Bayer Leverkusen, Club NXT, Royal Antwerp FC

Reeks C: BVB Dortmund, PSV Eindhoven, KRC Genk, SV Zulte Waregem

Reeks D: Real Madrid, AZ, RSC Anderlecht, KAA Gent

 

De groepen voor de U14 Sparks Cup

Reeks A: OHL Women, KRC Genk Ladies, Club YLA West Flames

Reeks B: KAA Gent Ladies, Standard Fémina, RSC Anderlecht Women

 

Website U13Cup    Tickets

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies