Derde gevel ‘1300 jaar Assenede’ onthuld

Geplaatst op 02/05/2024

Jamz Jamezon maakt eerbetoon aan legendarisch Saluutje. De locatie? Onbekend!

1300 jaar AssenedeDe derde gevel in het kader van de viering van 1300 jaar Assenede is een eerbetoon geworden aan het legendarisch Saluutje. Daarnaast verenigde kunstenaar Jamz Jamezon de identiteit van de vier deelgemeenten van Assenede in het tafereel.


Geheime locatie

De mural is een verborgen pareltje in hartje Assenede. Om het spannend te houden voor de inwoners om de mural te ontdekken, houden we de beschrijving van de locatie beperkt tot ‘ergens rond de kerktoren’. “Het centrum dus”, zegt Quint Meuleman, coördinator van 1300 jaar Assenede.


Prachtig eerbetoon

Meuleman is laaiend enthousiast over de creatie van kunstenaar ‘Jamz Jamezon. “Het werk is een eerbetoon aan onze prachtige inwoners. Zowel de Asseneedse kasseibijter, de Basseveldse ezel, het Oosteeklose vîrken als de Boekhoutse gîrnaert werden verenigd in dit dromerige tafereel. Voor de gelegenheid werd de kasseibijter zelfs in het kostuum van een Saluutje, de legendarische jeugdclub en carnavalsvereniging, gestoken. Ja, we hebben aan onze rijke carnavalsgeschiedenis gedacht!”


Jamz Jamezon
 

Jamz Jamezon aan het werk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kunstwerken

Ondertussen zitten ze in Assenede al aan het derde kunstwerk/mural in het kader van 1300 jaar Assenede. Het eerste kunstwerk is van de hand van Jos Notteboom en siert de gevel van het gemeentehuis, de tweede mural is eveneens in de tuin van het gemeentepark te bezichtigen en eert de prachtige natuur in Assenede. “Ondertussen zijn we ook volop bezig met de voorbereidingen voor de vierde mural. Die zou wel eens heel snel zijn kleuren durven tonen”, klinkt het mysterieus.

Ontdek alle murals

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies