Eerste hulp bij AED: Rode Kruis organiseert twee gratis infosessies reanimatie en AED

Geplaatst op 28/02/2024

Beide sessies zijn intussen volledig volzet

Assenede is een 'hartveilige gemeente' omdat we blijvend inspanningen leveren om de overlevingskansen van slachtoffers met een hartstilstand te verhogen. Zo organiseren we onder andere opleidingen reanimeren en defibrilleren voor burgers en personeel. Op maandag 4 maart en donderdag 7 maart organiseren we twee nieuwe sessies in het dorpshuis van Boekhoute en op jeugd- en sportdomein Ter Walle. 

Wat mag je verwachten?

Tijdens de interactieve sessie leer je alles wat er te weten valt over reanimeren en defibrilleren. Daar hoort ook het gebruik van een AED-toestel bij. Een begeleider van het Rode Kruis overloopt samen met de deelnemers de handelingen die horen bij een correcte reanimatie en het gebruik van een AED-toestel.

Deelname aan de sessie is volledig gratis. Na afloop ontvangt elke deelnemer een attest. Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier op de gemeentelijke website www.assenede.be/inschrijven.

Deze sessies zijn volledig volzet.

How to?

Een AED is heel eenvoudig te bedienen. Het AED-toestel geeft zelfs gesproken instructies die je doorheen de reanimatie leiden tot wanneer professionele hulpverleners het van je overnemen. 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies